10 avantaje pentru monitorizarea flotei auto prin GPS

Gestionarea eficientă a flotei de mașini

O afacere de succes își poate menține sau depăși nivelul de performanță, pe termen mediu și lung , printr-un management de calitate, care implică printre altele, și gestionarea eficientă a flotei de mașini. Orice risipire a resurselor, rezultată din utilizarea ei, duce la diminuarea profitului.

Soluții de monitorizare prin GPS a flotei auto – management de calitate

De aceea, găsirea și implementarea unei soluții de monitorizare prin GPS a flotei auto, care să corespundă nevoilor reale ale firmei, este imperios necesar să se afle printre principalele preocupări ale management-ului companiei. Avantajele aduse de o asemenea soluție sunt multiple.

Avantajele monitorizării prin GPS

  • Economia de combustibil

Unul dintre avantaje, este cel al economiei de combustibil resimțit imediat în costurile firmei după implementarea unei aplicații de monitorizare prin GPS a flotei de mașini. Monitorizând și optimizând permanent rutele cu ajutorul tehnologiei, se reduce consumul de combustibil. În plus, urmărirea în timp real a modului cum este utilizat combustibilulul, ajută la identificarea și eliminarea comportamentelor ineficiente de condus, cum ar fi mersul în gol, accelerările și frânările dese, atunci când nu sunt necesare.

  • Identificarea prin GPS a rutelor optime

Pe lângă reducerea consumului de carburant, identificarea prin GPS a rutelor optime pentru vehicule, contribuie la economisirea timpului de călătorie și la scurtarea distanțelor de deplasare, prelungind totodată durata de viață a mașinilor.

  • Reducerea timpului de răspuns

Un alt avantaj, este reducerea timpului de răspuns al companiilor care oferă servicii de intervenție rapidă în cazuri de urgență sau cărora le sunt solicitate alte servicii, ce implică utilizarea mașinilor din dotare pentru realizarea lor. Sistemul GPS permite localizarea exactă a vehiculelor în orice moment, astfel că dispeceratul companiei va ști în timp real pozițiile vehiculelor din teren. Clienții vor fi mulțumiți atunci când li se vor oferi estimări precise despre timpii de sosire ai mașinilor solicitate.

  • Siguranța șoferilor

Un management responsabil se va interesa de siguranța șoferilor săi. Monitorizând  comportamentul și vitezele de deplasare ale acestora în trafic, pot fi identificate și corectate încălcările regulilor de circulație, astfel asigurându-se o bună protejare a tuturor participanților la trafic.

  • Recuperarea vehiculelor în cazul furturilor acestora

În cazul furtului vehiculelor deținute de o firmă, care folosește deja o aplicație de monitorizare a flotei auto, șansele de recuperare se măresc, datorită posibiltății localizării și urmăririi lor prin GPS, imediat ce li se constatată dispariția.

  • Creșterea productivității firmei prin monitorizarea vehiculelor proprii

Și în privința creșterii productivității firmei, monitorizarea flotei auto printr-un sistem modern prezintă avantaje. Colectarea și analizarea datelor din teren, oferite de aplicație, permit management-ului să identifice zone de îmbunătățire și de alocare eficientă de resurse în ce privește vehiculele proprii.

  • Reducerea costurilor de întreținere a mașinilor

Reducerea costurilor de întreținere a mașinilor se poate face mai ușor atunci când este monitorizată performanța vehiculelor și a kilometrajului parcurs. În funcție de datele furnizate de sistem se anticipează și se planifică reviziile și lucrările preventive de întreținere ale vehiculelor, evitând astfel costurile excesive de reparație și prelungind durata de viață a mașinilor.

  • Se poate monitoriza timpul de muncă al șoferilor

De asemenea, urmărind flota auto prin sistemul GPS, se poate monitoriza timpul de muncă al șoferilor. Cu ajutorul aplicației, contorizarea orelor conduse se face în timp real, aceasta fiind necesară în cazul șoferilor profesioniști pentru a nu depăși duratele în care au voie să activeze conform prevederilor legale.

  • Rapoarte detaliate cu indicatori

Aplicația de monitorizare prezintă avantajul de a furniza rapoarte detaliate cu indicatori de interes pentru persoanele desemnate să analizeze randamentul flotei auto și al șoferilor, pe baza cărora se pot lua deciziile adecvate îmbunătățirii eficienței operaționale.

  • Îmbunătățirea serviciilor oferite de Clienți

Tuturor avantajelor descrise, li se adaugă încă unul foarte important, care decurge din celelalte: creșterea satisfacției clienților. Monitorizând flota auto și optimizând continuu procesele de funcționare a ei, se îmbunătățesc implicit serviciile oferite clienților. Ca urmare, crește gradul de mulțumire al clienților și totodată reputația firmei și competitivitatea.

Lista avantajelor poate continua, mai ales că industriile în care activează companiile deținătoare de flote auto sunt foarte diferite, cu nevoi specifice. Particularitățile domeniilor de activitate se pot regăsi în aplicația de monitorizare, dacă aceasta este aleasă de management-ul  companiei cu atenție și informat.

Recomandăm cu încredere Soluția EVO GPS, o soluție profesională care răspunde cerințelor complexe ale companiilor din majoritatea industriilor. Experiența deja acumulată de 14 ani și adaptarea permanentă la solicitările clienților, face ca portofoliul de servicii să fie extins. Pentru a afla mai multe detalii despre avantajele implementării acestei soluții, vă rugăm să luați legătura cu noi!