Termeni și condiții

Termeni și condiții de utilizare a aplicației EVO GPS

1.  EVO GPS și acceptarea folosirii aplicației:

Termenii de utilizare ai aplicației EVO GPS (denumiți în continuare „Termeni”), asa cum sunt prezentați în prezentul document sunt și vor fi guvernați și interpretați în conformitate cu legea română. Te rugam să citești cu atenție Termenii, precum și Politica de Confidențialitate.

Serviciul de monitorizare EVO GPS este furnizat de EVOTRACKING SRL, str. Diligentei 18, C1, Et.1 Ploiesti, 100575, Romania, Tel: 031 824 94 24, Fax 0244 522 406, E-mail: office@evogps.ro, www. evogps.ro, J29/91/2009, cod fiscal RO 24974708 și se adresează atât persoanelor juridice, cât și celor fizice (denumit în continuare „Clienți”)

DACĂ EȘTI DE ACORD CU TERMENII ȘI POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE, TE RUGĂM SĂ BIFEZI OPȚIUNEA „SUNT DE ACORD”. Dacă decizi că nu ești de acord cu oricare dintre acești Termeni și/sau Politica de Confidențialitate, te rugăm să nu folosești Aplicația.

2. Folosirea aplicației

Soluția EVO GPS este o aplicație de monitorizare a vehiculelor pe baza unui echipament GPS. Aplicația pune la dispoziție informații despre:

 • localizarea vehiculelor pe harta;
 • raportarea activității (trasee efectuate, km parcurși, ore de funcționare/staționare, viteze medii, viteze maxime, consum carburant, temperatura etc);
 • alerte pentru diverse evenimente (motor pornit/oprit, frânare brusca, alertă depășire viteză de referință, intrare/ieșire zona de referință, alertă staționare în program de lucru etc);
 • notificări în cazul expirării perioadei de valabilitate RCA/revizie ITP, expirare documente etc.

Este decizia exclusiva a Clientului/ Utilizatorului, în funcție de opțiunile alese, cu privire la informațiile pe care le va genera Aplicația. De asemenea, Clientul/ Utilizatorul poartă responsabilitatea exclusiva cu privire la modul în care va utiliza informațiile generate de Aplicație.

3. Declarații și garanții

La momentul înregistrării în vederea utilizării Aplicației EVO GPS declari și garantezi următoarele:

 • că ai dreptul, autoritatea și capacitatea deplină de exercițiu în vederea accesării și utilizării Aplicației;
 • că ești de acord cu Termenii și Politica de Confidențialitate, și înțelegi că te vei conforma acestora;
 • prin utilizarea Aplicației EVO GPS nu vei încalcă nicio lege sau regulament al țării în care domiciliezi, tu fiind singurul responsabil pentru respectarea tuturor legilor și regulamentelor locale aplicabile.

4. Ce tip de conținut se poate publica în aplicația EVO GPS (denumita în continuare “Aplicație”)

În calitate de utilizator al Aplicației EVO GPS, ai dreptul de a vizualiza în Aplicație următoarele tipuri de conținut (denumit în continuare „Conținut”), în vederea utilizării acesteia: date cu caracter personal (după cum acestea sunt prevazute la art. 8), nume, prenume, număr de înmatriculare vehicul.

Reguli aplicabile cu privire la conținut și utilizarea aplicației EVO GPS:

 • Utilizatorul este singurul responsabil pentru Conținutul publicat, garantând ca acesta nu va încălca drepturile de proprietate intelectuala sau alte drepturi ale unei terțe părți.
 • Se interzice distribuirea prin intermediul aplicației EVO GPS de conținut cu caracter pornografic sau ofensator, care descrie orice formă de violență sau de cruzime, care prezintă arme de orice fel, care constituie o încălcare a legii sau orice modalitate prin care aceasta ar putea fi încălcata, care prezintă consum de droguri sau alte substanțe ilegale, care prezinte consum excesiv de alcool, care promovează rasismul, sexismul, homo-fobia, discriminarea etnica sau sociala, care are caracter abuziv, indecent, calomniator sau obscen, care poate aduce prejudicii unei persoane și/sau încalcă dreptul la imagine al unei persoane sau care este protejat de drepturi de autor.
 • Se interzice distribuirea prin intermediul Aplicației a unui tip de Conținut care sa fie afectat viruși sau coduri de programe, fișiere corupte sau programe menite să întrerupă, sa distrugă sau să limiteze buna funcționalitate a unui software, hardware, a unei rețele, a unui server sau a altor echipamente.
 • Aplicația va colecta, și procesa datele cu caracter personal ale celorlalți Utilizatori, precum și materialele încărcate în Aplicație de alți Utilizatori (manageri de flote);

5. Accesul la datele utilizatorului

Profilul utilizatorului poate fi vizualizat numai de persoanele configurate în aplicație de către administratorul/titularul de cont. Datele introduse în aplicație nu sunt publice.

6. Informații și tipuri de date utilizate

Utilizatorii pot folosi informațiile de localizare și raportare ale autovehiculelor pe care își desfășoară activitatea. Alte informații disponibile pot fi statisticile de utilizare (durata de condus, durata de staționare, viteze medii și maxime atinse, distante parcurse, timpul de pornire/oprire motor, momentele de timp de intrare/ieșire în Punctele de Interes, Proximitate – autoturismul cel mai apropiat fata de o destinație selectata, consumul de carburant citit atât de pe magistrala CAN-BUS a autovehiculului, cât și prin sonda de nivel carburant montata în rezervor, timpii raportați în aplicație de diverși senzori achiziționați de către client: senzor de deschidere ușă, de temperatura, pentru centura de siguranță a călătorului din autovehicul), alerte servicii (alerta motor pornit/oprit, alerta intrare/ieșire Punct de Interes, depășire viteza de referință, staționare prelungita în timpul orelor de lucru, utilizare autovehicul în afara orelor de lucru, etc).

De asemenea, Aplicația generează și notificări de expirare perioade de asigurare RCA/CASCO, revizii tehnice periodice, data expirare vigneta. Aceste notificări sunt generate în funcție de datele relevante încărcate în Aplicație de către Utilizator(i); Clientul/ Utilizatorul este singurul responsabil pentru acuratețea și realitatea informațiilor ce stau la baza notificărilor.

7. Definirea drepturilor

Evotracking oferă dreptul ne-exclusiv de a descărca, instala și folosi Aplicația pe telefonul mobil propriu, cu scopul de a ușura și eficientiza activitatea legata de parcul auto.

Evotracking împreuna cu furnizorii de licențe sunt unicii deținători ai drepturilor de proprietate asupra Aplicației EVO GPS.

Prin actualii Termeni declari ca ești de acord cu următoarele:

 • nu ai permisiunea să revinzi, să copiezi sau să distribui aplicația EVO GPS în scopuri comerciale sau să folosești aplicația în orice alt mod care contravine acestor Termeni
 • nu poți duplica, transfera, copia sau distribui nicio parte a aplicației EVO GPS în niciun mediu, fără autorizația prealabilă în scris a Evotracking;
 • nu poți de-compila sau modifica nicio parte a aplicație EVO GPS.

8. Informațiile și datele utilizatorului

Pentru a putea utiliza Aplicația, Utilizatorul va furniza către Evotracking informații cu privire la: adresa de e-mail, numărul de telefon client (optional), pentru care Evotracking va acționa ca operator de date cu caracter personal.

De asemenea, pentru a putea beneficia de funcțiile Aplicației EVO GPS, Evotracking va prelucra pe seama Clientului diverse informații, cum ar fi coordonatele GPS instantanee și istorice ale autovehiculului, traseul/traseele utilizate, locațiile de staționare, vitezele de deplasare, citirile de consum carburant, numerele de înmatriculare autovehicule etc. În acest context, Evotracking va acționa ca persoană împuternicită a Clientului (a se vedea, pentru detalii, Politica de Confidențialitate).

Colectarea și procesarea datelor se face cu scopul optimizării activității Clientului.

Utilizatorul poate opta prin bifarea unei opțiuni pentru primirea mesajelor de informare cu privire la modificările aduse aplicației EVO GPS de la Evotracking prin modalitățile uzuale de contactare (ex: email, sms). Utilizatorul declară că este de acord ca datele furnizate la înregistrare să fie colectate și prelucrate de Evotracking precum și anumite informații despre utilizator care servesc funcționarii și dezvoltării serviciului (de ex. tipul de echipament GPS).

Datele cu caracter personal vor fi prelucrate în conformitate cu Politica de Confidențialitate. Utilizatorii nu vor prelua nicio informație despre niciun alt utilizator al Aplicației.

Evotracking poate folosi aceste date în următoarele moduri: poate stoca și prelucra datele dumneavoastră pentru a vă înțelege mai bine nevoile și pentru îmbunatățirea produselor și serviciilor.

Evotracking își rezerva dreptul de a colecta automat informații tehnice despre orice vizitator al Aplicației EVO GPS, informații care nu sunt personal identificabile.

Evotracking își rezerva dreptul de a stoca informații pe computerele utilizatorilor, sub forma de cookie sau sub forma unui alt fișier similar conform Politicii de cookies si acordului clientului cu privire la utilizarea portalului web.

9. Costuri pentru utilizarea Aplicației

Aplicația EVO GPS este gratuita. Nu vei fi taxat pentru instalarea aplicației. Utilizarea aplicației presupune un consum al traficului de acces la internet pe terminalul pe care se utilizează aplicația. În funcție de tipul de abonament pentru care ai optat consumul traficului de internet în afara limitei oferite prin abonament poate genera costuri suplimentare. De asemenea, poți fi taxat pentru mesajele SMS care depășesc oferta abonamentului.

10. Încheierea sau modificarea aplicației EVO GPS

Poți înceta oricând utilizarea aplicației. În funcție de tipul dispozitivului, poți, de asemenea, să dezactivezi sau să dezinstalezi oricând aplicația EVO GPS.

Totodata, ai posibilitatea de a renunța la contul tău în aplicația EVO GPS anunțându-ți intențiile către echipele de suport EVO GPS. Odată cu ștergerea contului, Evotracking își rezerva dreptul de a șterge orice conținut încărcat prin intermediul Aplicației.

Evotracking are dreptul să suspende, să încheie sau să modifice aplicația EVO GPS imediat, din orice motiv, inclusiv când necesită lucrări de reparații sau întreținere. Evotracking își rezervă dreptul de a aduce modificări periodice Aplicației prin introducerea unor funcții noi. Evotracking nu garantează furnizarea unor anumite funcții specifice prin Aplicația EVO GPS.

De asemenea, Evotracking poate retrage oricând, în orice moment, Aplicația EVO GPS cu un preaviz de 30 de zile.

11. Delimitarea responsabilității

Aplicația este dedicata pentru a fi descărcata și utilizata pe Smartphone-uri, cu sisteme de operare Android și iOS, pentru uzul în scop de business .

Te rugam sa verifici dacă telefonul tău este compatibil cu Aplicația înainte de a te înregistra . Aplicația rulează pe sisteme de operare cu versiunile minim Android 4+ si iOS 5+.

Evotracking nu este responsabil de niciun fel de prejudicii cauzate telefonului mobil, calculatorului personal sau oricărui echipament sau tehnologie, incluzând dar fără a se limita la orice breșă de securitate cauzata de viruși, erori, înșelăciuni, falsificare, omitere, întrerupere, defecțiune, întârziere în operațiuni sau transmisii computerizare sau cedare a rețelei sau orice alta defecțiune tehnica produsa ca urmare a utilizării Aplicației.

Se recomanda utilizarea Aplicației EVO GPS pe telefoane inteligente din categoria non-Routed/non-JailBreaked – adică dispozitive cărora nu li s-a alterat sistemul de operare, acțiuni prin care utilizatorului i se pot atribui drepturi de administrator.

Orice instalare pe altfel de telefoane este în responsabilitatea directa și exclusiva a utilizatorului, Evotracking nu garantează pentru buna funcționare, consistenta informațiilor sau securitatea datelor de utilizare.

Evotracking nu este responsabila pentru:

 • orice pierdere sau daună (morală sau patrimonială) datorată Conținutului încărcat
 • orice pierdere sau corupere a conținutului sau a altor date, dacă pierderea sau coruperea respectivă nu este cauzată de noi sau nu se află sub controlul nostru
 • Evotracking nu răspunde fata de tine și/sau fata de terțe părți pentru niciun fel de daune directe sau indirecte inclusiv, dar fără a se limita la pierderi de profit, câștiguri nerealizate și/sau nefructificarea unor oportunități de afaceri sau orice alte pierderi similare suferite ca urmare a lipsei de folosință a Aplicației EVO GPS.

Orice pierderi, daune, prejudicii rezultate din neglijenta sau imprudenta noastră sau a partenerilor noștri sunt excluse.

12. Cesiune

Evotracking poate permite unei terțe părți să ducă la îndeplinire oricare dintre obligațiile care revin companiei Evotracking, conform acestor Termeni. Astfel, îți oferi acordul de transfer asupra drepturilor și obligațiilor ce revin Evotracking conform acestor termeni către altă companie. Transferul drepturilor și obligațiilor Evotracking către orice terță parte se va face prin anunțarea prealabila a utilizatorilor.

În cazul apariției unui conflict / neînțelegeri legate de utilizarea Aplicației EVO GPS, se va încerca soluționarea conflictului pe cale amiabila.

Negocierile care nu se soluționează amiabil vor fi disputate în instanta.

13. Asistența tehnica

Suportul tehnic pentru Aplicația EVO GPS este disponibil la adresa de email: suport@evogps.ro sau la numărul de telefon: 0318 249 434.

Serviciul de Relații cu clienții funcționează conform următorului program de lucru: Luni-Vineri 08:00-19:00.

14. Forța Majora și Cazul Fortuit

Societatea Evotracking nu este răspunzătoare față de Utilizator pentru neîndeplinirea oricărei obligații în caz de forță majora / caz fortuit și în general în cazul unui eveniment care este dincolo de controlul sau, cât și pentru operarea și conexiunea altor rețele naționale sau străine și pentru activitățile și acțiunile lor în general.

Caz de forță majoră / caz fortuit poate fi, de exemplu dar nu limitativ: stare de război (fie declarat sau nu), conflict armat, revoluție, insurecție, acțiuni sau amenințări militare sau teroriste, sabotaj, tulburări civile, greve sau alte acțiuni în câmpul muncii, legi, regulamente, decizii sau directive, catastrofe naturale, cutremur, incendiu, explozie, tulburări solare sau meteorologice, urgente publice sau orice alta întâmplare, care este dincolo de controlul sau.

Societatea Evotracking va lua toate măsurile necesare pentru a asigura disponibilitatea maxima a Aplicației EVO GPS în caz de forță majora și pentru cazurile fortuite, respectiv pentru evenimente care sunt dincolo de controlul sau.