Recomandări pentru alegerea dispozitivului de monitorizare GPS pentru transportatori

Era tehnologiei a adus multe schimbări în modul de lucru al companiilor de transport. Cele mai competitive dintre ele au înțeles că integrarea în activitatea curentă a sistemelor performante de monitorizare prin GPS, este obligatorie pentru a rămâne în top, deoarece permit urmărirea și gestionarea în timp real a vehiculelor utilizate.

Dacă vă numărați printre transportatorii aflați în căutarea dispozitivului de monitorizare GPS adecvat afacerii dvs., vă recomandăm să țineți cont de câteva aspecte cheie în alegerea lui.

1. În primul rând, înainte de a căuta un dispozitiv, este important să identificați nevoile companiei dvs. în privința monitorizării GPS.

Dacă doriți doar să localizați în orice moment vehiculele companiei, nu aveți nevoie de o soluție la fel de complexă ca cele care vă oferă în plus posibilitatea monitorizării comportamentului șoferilor, a consumului de carburant sau chiar a integrării cu alte sisteme.

2. Alcătuiți o listă cu dispozitive fiabile, despre calitatea cărora vă puteți informa din recenzii, studii de caz și recomandări ale altor transportatori. Apoi studiați caracteristile oferite de fiecare dispozitiv și, în funcție de necesitățile afacerii dumneavoastră, faceți o triere a sistemelor selectate.

3. Pentru dispozitivele rămase în atenția dumneavostră, după parcurgerea pasului anterior, vă recomandăm să vă informați despre ușurința de utilizare a lor. Este foarte important să alegeți un sistem care are o interfață ușor de folosit și care poate fi rapid înțeles de echipa dumneavoastră.

4. Țineți cont în alegerea sistemului, în cazul în care vă sunt necesare, de caracteristicile suplimentare oferite, precum geofencing (setarea unor limite geografice), alerte pentru viteza excesivă, înregistrarea datelor de parcurs sau raportarea consumului de combustibil.

5. Un alt criteriu important în alegerea dispozitivului potrivit, este costul. Analizați riguros raportul cost-beneficiu in funcție de serviciile oferite, fără a face rabat de la calitate. Luați în calcul toate costurile, de la cele de achiziție până la cele de abonament și alte extra-opțiuni.

6.  De-a lungul timpului este posibil să întâmpinați unele probleme cu dispozitivul ales sau să aveți nevoie de asistență. Asigurați-vă că firma de la care achiziționați sistemul, vă pune la dispoziție suport tehnic eficient și serviciu pentru clienți de încredere, care să răspundă prompt solicitărilor viitoare.

7. Pentru o companie de transport este esențial să ia în calcul că, odată cu dezvoltarea afacerii, flota auto se va extinde. De aceea este bine să verificați dacă sistemul GPS, pe care îl alegeți, poate fi ușor up-gradat, pentru a include mai multe vehicule.

8. Probabil folosiți deja alte aplicații pentru gestionarea flotei sau a afacerii. În acest caz, este important ca dispozitivul de monitorizare GPS să poată fi integrat ușor și cu alte sisteme.

9 . Cunoscând legislația locală cu privire la monitorizarea GPS a vehiculelor, verificați dacă sistemul, pe care îl alegeți, este în conformitate cu reglementările în vigoare.

10.  Informați-vă dacă furnizorul dispozitivului de monitorizare ales, este preocupat de dezvoltarea continuă a produselor sale, oferind actualizări și inovații, de care să beneficiați în viitor.

EVO GPS este o aplicație de monitorizare adecvată transportatorilor și a fost concepută ținând cont de criteriile de performanță și legislative amintite. Echipa noastră vă poate oferi toate detaliile de care aveți nevoie, pentru a vă recomanda soluția potrivită afacerii dumneavoastră.